Dengang musikken spillede på Torpelund

When:
25. oktober 2017 @ 19:00 – 21:00
Where:
Bregninge Sognehus
Kaldredvej 22
4593 Eskebjerg
Danmark

Jens Henrik Koudal (søn af pastor Koudal, tidligere Bregninge-Bjergsted-Alleshave) kommer denne aften og fortæller om livet på Torpelund.

Torpelund ved Eskebjerg blev fra 1865 til 1968 ejet og drevet af to generationer af slægten Olsen. Der blev dyrket andet end afgrøder på denne landbrugsbedrift, især musik. Folkemindesamleren Christian Olsen (1881-1968), der boede det meste af sit liv på gården, har beskrevet, hvordan Torpelund gennem 100 år fungerede som et samlingssted for musikere, forfattere og malere.

Foredraget vil besvare spørgsmålet: Hvordan kunne dette hidtil ukendte musikliv få en så stor betydning på en almindelig landbrugsbedrift? Et par dynamiske forældre, seks begavede børn og flere familietragedier gjorde, at Olsen-familien var alt andet end en almindelig bondefamilie.

 

Gennem musikdyrkelsen

Jens Henrik Koudal

skabte familien sig en kulturel identitet.

Foredragsholderen Jens Henrik Koudal fra Det Kongelige Bibliotek har netop udgivet en bog om livet på Torpelund. Interesserede har mulighed for at købe bogen til en rabatpris på 170 kr. (normalt 250 kr.) og få den signeret af forfatteren.