Sommerkoncert – en aften i selskab med Tove og Halfdan @ Alleshave Kirke

Koncert med duoerne Jensen & Bugge og Askou & Andersen

Sogneaften om Paulus – fællesarrangement @ Bregninge Sognehus
Oct 1 @ 19:00

Denne aften tegner cand. theol. Stefan Kristiansen et portræt af manden Paulus.

Historien om Paulus
Endnu før fortællingerne om Jesus var blevet nedskrevet i de fire evangelier, sad der en mand og skrev en række personlige breve til nogle af de kristne menigheder, som han selv havde grundlagt på sine rejser. Han var rasende på dem. Skuffet. Ulykkelig over deres mismod. Men også stolt af dem som en far, og han elskede dem. Selv havde han som jøde gennemgået en dramatisk omvendelse til troen på Kristus. Det havde kostet ham en høj pris, og nu ønskede han bare dybt og inderligt at holde sine menighedsbørn på rette kurs mod frelsen.
Paulus er den første kristne stemme, der er direkte bevidnet i verdenshistorien, og hans stærke, personlige breve blev bevaret af de tidlige kristne. De skulle komme til at danne et hovedgrundlag for kristen tænkning igennem snart 2000 år og få enorm betydning for verdenshistoriens gang og blive til opmuntring for milliarder af mennesker kloden rundt. I dette foredrag dykker vi ned i hans breve og ser nærmere på spændende historie om personen Paulus, der ofte er blevet kaldt kristendommens sande grundlægger.
Stefan Marinus Kristensen er foredragsholder og uddannet teolog fra Københavns Universitet

Sogneaften om dengang tyskerne var i Alleshave @ Bregninge Sognehus
Oct 8 @ 19:00 – 20:30

Foredrag om den tyske kanonstilling der lå i Alleshave under 2 verdenskrig. Der var 4 kanon stillinger i Sejerøbugten hvoraf den ene lå i Alleshave,

Søren Pedersen, som er lokalkendt, fortæller.

Thu
Kan man hælde gammel vin på nye flasker? @ Viskinge-Avnsø sognegård
Nov 5 @ 19:00

I anledning af Biblen 2020 får vi besøg af lektor emeritus og ph.d. Else Holt, der vil holde et foredrag om at oversætte Bibelens poesi.

Højsangen i Det gamle Testamente vil være i centrum

Fælles-arrangement for kirkerne i Gl. Bjergsted