Nyheder

Indsættelse af ny sognepræst

Der har været lidt juleaftensdag stemning over optakten til indsættelsen af Christina Morsing som sognepræst i vores kirker, endelig oprandt dagen, efter lang tid, med meget arbejde med at finde den rigtige til embedet, og en periode med en halvtids vikar og andre afløsere i vores kirker, er det en god fornemmelse igen, at have en sognepræst på fuld tid, til gudstjenester, kirkelige handlinger og til foretage alt øvrigt arbejde i vores sogne.    

Indsættelsen forløb vellykket, med næsten fyldte kirker alle tre steder. Provst Jørn Noe indsatte Christina i alle tre kirker. Jørn Noe’s tale til Christina, handlede om forholdet politik /religion, hans budskab var, at det kristne budskab ikke var noget man kun skulle tale om i kirkerne, som nogle politikere mener, men overalt ude i samfundet, når mulighed bød sig.
Efter denne gode og tankevækkende tale oplæste Jørn Noe ansættelsesbrevet fra Biskop Peter Ficher-Møller og konstaterede at alt, omkring ansættelsen var i orden. Derefter erklærede han Christina for indsat i vores kirker. hvorefter Christina overtog gudstjenesten, hendes første som fastansat sognepræst.

Efter gudstjenesten i Bregninge var der ” åbent hus ” i Sognehuset  med ca.100 deltagere. Der blev serveret en let anretning, herunder bød menighedsrådet officielt velkommen til Christina Morsing,  hendes mand Flemming og deres to drenge Anders og Rasmus.
Der blev efterfølgende talt af familiemedlemmer, venner og kollegaer. Dagen blev begunstiget af flot sensommervejr, så på alle måder en dejlig og vellykket dag.                   Hugo Petersen

Fotos: Viggo K. Pedersen                                                                       

 

 

 

 

Det sker ...

 

25. marts
kl. 10.30 Familiegudstjeneste i Bregninge Kirke

 


Set og sket ...

 

25. oktober 2017
Sogneaften om Torpelund ...

 

15. juni 2017
Afslutning på kirkerod ...

 

28. maj 2017
Konfirmanderne i Bregninge, Bjergsted og Alleshave kirker - se fotos ...

 

16. april 2017
Bogreception i Alleshave Kirke ...

 

25. marts 2017
Ellebo-gruppen vinder årets Palladiuspris ...

 

13. februar 2017
Ansøgning om konfirmationshjælp fra pastoratets "Hjælpekasse" ...

 

9. februar 2017
Konfirmandtræf i Roskilde Domkirke ...

 

 

 

 

 

 


                                                                                                                                                                                             ©2008 www.kirkecom.dk